Kitsune

Acest articol este despre cuvântul japonez pentru vulpe. Un spirit de vulpe cu nouă cozi , care îl sperie pe Prințul Hanzoku; imprimeu de Utagawa Kuniyoshi, perioada Edo, secolul al XIX-lea.

În folclorul japonez, kitsune ( literalmente cuvântul japonez pentru vulpe) . Sunt vulpi inteligente care poseda abilitati paranormale care cresc pe masura ce imbatranesc si devin mai înțelepte. Potrivit folclorului Yokai, toate vulpile au capacitatea de a se transforma în forma umana . În timp ce unele basme populare vorbesc despre kitsune care foloseste aceasta abilitate de a-i pacali pe alții – asa cum fac adesea vulpile în folclor -, alte povesti îi infatiseaza ca paznici, prieteni si iubiti fideli.

Vulpile si oamenii traiau aproape împreuna în Japonia antica; aceasta companie a dat nastere unor legende despre creaturi. Kitsune a devenit strâns asociat cu Inari, un kami sau spirit sintoist si îi servesc drept mesageri. Acest rol a întarit semnificația supranaturala a vulpii. Cu cât un kitsune are mai multe cozi – pot avea pâna la noua – cu atât este mai bătrân, mai înțelept și mai puternic. Datorită puterii si influentei lor potentiale, unii oameni le fac sacrificii ca pentru o zeitate.

În schimb, vulpile au fost adesea vazute ca „animale vrajitoare”, mai ales în perioada superstițioasa Edo (1603–1867) și au fost considerate ca niste spiridusi în care nu se putea avea încredere (asemanator unor bursuci si pisici) .

 

 

 

 


Current track

Title

Artist